SKIP TO CONTENT
508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED KONSEPT OTOMOBİL

 

 

 

 

 

 

 

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED KONSEPT OTOMOBİL

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED KONSEPT OTOMOBİL TEKNOLOJİSİ

TEKNOLOJİK GÜÇ  

Radikal tarzı ile öne çıkan PEUGEOT 508 HYBRID’i temel alan 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED konsept otomobil, saf sürüş keyfini yansıtan elektrikli motorla güçlendirilmiş yüksek performanslı hibrit otomobil  serisini ön plana çıkarıyor.  Yeni, yüksek performanslı ve düşük emisyonlu hibrit konsept otomobil, keskin ve atletik çizgilerini üstün PEUGEOT performansıyla birleştiriyor.


#UnboringTheFuture

 

PEUGEOT, yeni hibrit konsept otomobiliyle elektriğin, güç ve verimliliği bir araya getiren, çığır açan, yeni nesil akıllı bir performans kaynağı olduğunu ortaya koyuyor. Yeni nesil yüksek performanslı elektrikli otomobil serisi, PEUGEOT SPORT tarafından geliştiriliyor.

 

EKSTRA ATLETİK

 

PEUGEOT, yeni hibrit konsept otomobiliyle elektriğin, güç ve verimliliği bir araya getiren, çığır açan, yeni nesil akıllı bir performans kaynağı olduğunu ortaya koyuyor. Yeni nesil yüksek performanslı elektrikli otomobil serisi, PEUGEOT SPORT tarafından geliştiriliyor.

 

PEUGEOT SPORT İÇ MEKAN

 

 

Yüksek performanslı elektrikli otomobil serisi, PEUGEOT SPORT tarafından geliştiriliyor.

PEUGEOT SPORT uzmanlığını, Uluslararası 908 (Le Mans 24 saat) ve 3008 DKR (Dakar) yarışlarının yanı sıra; 208 R2, 308 Racing Cup ve 308 TCR yarışlarında elde edilen başarılarla kanıtladı. Buna ek olarak PEUGEOT RCZ-R, 208 GTi 30 ve 308 GTi modelleriyle de bu konudaki uzmanlığını sergiliyor.

Şu ana dek elektrikli iki konsept otomobil geliştirildi: 208 Hybrid FE (2013), GTi'nin performansını yalnızca 46 g/km CO2 emisyonu ile gerçekleştirirken, 308 R Hybrid Concept (2015) ise 500 beygir gibi inanılmaz bir güç değeriyle süper spor otomobil performansı sunuyor.

508 PEUGEOT SPOR ENGINEERED konsept otomobilin gücü bu başarılara dayanırken, verimli ve sıradışı bir performans sunuyor.

 

SÜRÜKLEYİCİ BİR DENEYİM  

PureTech 200 benzinli motor ile birlikte aracın ön kısmında yer alan 110 hp elektrikli motor ve arka tarafta yer alan 200 hp elektrikli motor, dört tekerlekten çekiş ile birlikte maksimum 500 Nm tork değerinde muhteşem bir performans sağlıyor.
 

Yeni 508 PEUGEOT SPOR ENGINEERED hibrit konsept otomobili, 400 hp içten yanmalı bir araçla kıyas götürür bir performans sunar :

 

  • 0’dan 100 km/sa’e: 4,3 saniye
  • 400 m kalkış parkuru: 12,5 saniye
  • 1000 m kalkış parkuru: 23,2 saniye
  • 80–120 km/sa: 2,5 saniye
  • 80–180 km/sa: 9,3 saniye
  • Maksimum hız: 250 km/sa

 

CO2 emisyonları sadece 49 g/km (WLTP)!

 
PEUGEOT SPORT, konsept otomobiline hassas bir sürüş ve olabilecek en iyi performansı sunmak için, yüksek performanslı motorlar ve hassas şasilerindeki bilgi birikiminden ve uzmanlığından yararlanıyor.  508 PEUGEOT SPOR ENGINEERED hibrit konsept otomobil 245/35 R20 boyutunda MICHELIN Pilot Sport 4S lastiklerle üstün bir tutuş yeteneği sunuyor.
 

HER İKİ DÜNYANIN EN İYİSİ

Yeni konsept otomobil, olağanüstü performansından ödün vermeden; hibrit teknolojinin avantajlarını gerçek verimlilik ve 50 km menzile kadar tamamen elektrikli yolculuk imkanını (WLTP) bir araya getiriyor.

Spor modunda, içten yanmalı ve elektrikli motorun güçleri, her koşulda çarpıcı bir hızlanma sağlamak için 190 km/sa hıza kadar bir araya geliyor.

YEPYENİ ATLETİK TASARIM

508 PEUGEOT SPOR ENGINEERED konsept otomobilinin tasarımı, “Selenyum Gri” sedefli parçacıkları sayesinde ışığa göre değişen özel gövde boyası ile taçlandırılıyor. Rengin canlılığı ise “Kriptonit” detaylarla vurgulanıyor.

Aslan pençeleri, LED stoplarla güçlendirilmiş, siyah ve Kryptonite eğik çizgiler şeklinde sunuluyor. Kromun yerini parlak siyah dokunuşlar alırken, sembolik aslanlar ve “Peugeot 508” amblemleri, PEUGEOT e-Legend konsept otomobilinde olduğu gibi anotlandı.

Zamanın ötesinde bir sportifliğin sembolü olan aynalarda karbon fiber kapaklar kullanıldı.

 

Yeni aerodinamik tasarım, 508 PEUGEOT SPOR ENGINEERED konsept otomobiline sofistike bir görünüm ve yeni bir boyut kazandırıyor.

Önde, daha keskin hatlara sahip bir tampon göze çarpıyor. Yan kanatların yanında büyük soğutma kanalları bulunuyor. Izgara, serbest kanatlarıyla havayı keserek radyatöre doğru yönlendiriyor.
 
Yeni bir tasarım unsuru olarak, çamurluklar yan camların seviyesinde inceliyor. Marşpiyeller, hava akımını iyileştiren tasarım detaylarına sahip.

Arka tasarım, tüm denge ve zarafetini koruyor. Rüzgarlığın bulunmadığı modele eklenen yeni hava difüzörü karakterine güç katıyor.
 

PEUGEOT i-cockpit®: SEZGİSEL PERFORMANS

PEUGEOT i-Cockpit®, 508 PEUGEOT SPOR ENGINEERED konsept otomobilinin performansını artırıyor. Kompakt direksiyon çevikliği artırırken, göz hizasında konumlandırılan gösterge paneli sürücülerin tamamen  yola konsantre olmalarına yardımcı oluyor.

Yeni, optimum destekli koltuklar, Kryptonite ve Onyx Black üst dikişler ile zenginleştirilen birinci sınıf Alcantara® kumaş ve deri ile kaplı. Alcantara® kaplı A, B ve C sütunları dahil olmak üzere kabinin her köşesi şekillendirildi.

Yine tamamen Alcantara® ile kaplı elektronik vites kolu, sürücülere yeni bir duyusal ve görsel deneyim kazandırıyor.

Perfore kapı panellerinde Kryptonite detaylar dikkat çekiyor. Ön panelin üst kısmı da Kryptonite üst dikişlerle dekore edildi.  Orta konsol, zarif bir atletik izlenim bırakmak için karbon fiberle kaplı.

Hiçbir detay gözden kaçmadı: Kapı kollarının iç kısmına ince bir Kryptonite dokunuşu uygulandı.

 

FOTOĞRAFLAR VE VİDEOLAR